Auksjon til inntekt for Sotakiosken

Vi auksjonerer bort Silje Høidals maleri av Sotakiosken. All inntekt fra auksjonen går uavkortet til videre arbeid for å bevare kiosken og Vålerengas nærmiljø.

Dette er viktig, både for å ta vare på de historiske verdiene som ligger i kiosken og Etterstadgata 2-6.  Og fordi utbygging i etterstadgata er første steg på veien mot at også Østerdalsgata rives og vi mister både skolen vår og mange andre små bedrifter som holder til her.

OBOS  ønsker å bygge et massivt høyblokkprosjekt som verken vi eller  Vålerengas befolkning ønsker.

94422130_2685358004924717_92069265898985

Du velger selv om du ønsker å by på bildet og kjøpe det selv, eller du kan bli med på et spleiselag via bidra.no. Her samles det inn penger og dersom bidra.no vinner budrunden doneres bildet til Vålerenga historielag.

 

Maleriet er malt i olje på plate av av Silje Høidal.

Bildets mål er 36x50 cm. Bildet er innrammet med heltrelist i bjørk av Vålerenga kunstskoles rammeverksted.

Gi bud knappen fører deg til kontaktskjemaet vårt. Der kan du gi bud via epost. All budgivning er bindende. Du må fylle ut beløp, fullt navn, adresse og tlf nr. Du velger om du vil være anonym eller ikke.

Bli med å spleis knappen fører deg til prosjektet på bidra.no. Her kan du Bidra med så mye eller lite du vil. Vinner vi budet blir bildet donert til historielaget.

Nåværende bud oppdateres hver dag og vises her:

0,-

Historien bak

På Sotahjørnet på Vålerenga lå en kafé som var kjent som det uoffisielle klubbhuset til Vålerengens Idrettsforening (VIF) og var del av den gamle hjørnekulturen som preget Vålerenga. Kafeen ble nedlagt i 1956 og revet noen år senere. Tvers over gaten, i Etterstadgata 2, står den 100 år gamle Sotakiosken.  Sotahjørnet er fortsatt en viktig del av identiteten til bydelen og for VIFs tilhengere. I dag er Sotakiosken bærer av denne fortellingen.

Sotakiosken har vært i OBOS' eie siden 1947 og er preget av svært manglende vedlikehold. Vinteren 2020 ble den påtent fire ganger - samtidig med at OBOS forberedte utbygging av et 8. etg. høyt boligkompleks på tomta, som forutsatte fjerning av kiosken. Våren 2020 ble en rivingstillatelse for kiosken hastebehandlet og innvilget.

Nabolagsaksjonen La Sotakiosken leve slo ring rundt kiosken og motsatte seg riving. Kiosken har blitt et symbol i kampen for bevaring, ikke bare av kiosken, men av Etterstadgata 2-6 som samlet utgjør et kulturhistorisk miljø hvor historien til forstedet, der bolig, nærings- og verkstedsvirksomhet er bevart opp til i dag.  Gruppa engasjerer seg for bevaring av den historiske trehusbebyggelsen på Vålerenga som er satt under press av flere store utbyggingsprosjekter. Kampen for bevaring av lokal historie og identitet, og for medvirkning og utvikling av nabolag som er gode å bo i, har fått stor oppslutning.

Nå ha billedkunstner Silje Høidal, som også driver Vålerenga kunstskole, malt sotakiosken som et bidrag i saken. Bildet auksjoneres bort til inntekt for videre arbeid med å redde kiosken og nærområdet vårt.

Her kan du bli med på å by på maleriet, eller å spleise på maleriet av Sotakiosken. Bildet auksjoneres bort og pengene går uavkortet til videre arbeid for å redde den 100-år gamle kiosken og og den verneverdige bebyggelsen på Vålerenga.

Dersom bidra.no prosjektet vinner budrunden gis maleriet til Vålerenga historielag, til glede for naboene på Vålerenga.

Bak prosjektet står nabolagsaksjonen "La Sotakiosken leve"  og Vålerenga kunstskole.

Lurer du på noe kan du ringe Silje på 45204272.